Zonder bezieling geen leven

Zonder bezieling geen leven. Een bezield leven leiden, is nodig, wil je het leven leiden wat je zelf voor ogen hebt. Als kind op de wereld gekomen, compleet blanco, nog compleet onbevangen en onbevreesd. Die onbevangenheid kent geen aannames en overtuigingen. De onbevreedsheid kent geen angst.

We raken onze onbevangenheid volledig kwijt

Toch in de loop van de tijd raakt de mens steeds meer zijn onbevangen vermogen en onbevreesd leven kwijt. Alles wat een mens meemaakt, vormt de mens. En de mens vormt zichzelf door wat die meemaakt en daar zijn eigen invulling aan geeft. De invulling die de mens zelf aan zijn leven geeft, kent op een gegeven moment overtuigingen. Maar ook angsten.

Onze onbevreesdheid wordt omgezet in angst

De onbevangenheid en onbevreedsheid die er eerst was, is omgezet door de mens zelf in angst en vrezen. Waardoor we gaan leven met beperkende overtuigingen. En deze zijn zo diep geworteld, dat we er compleet in gaan geloven. Zo ontstaan bij elk mens als vanzelf een bepaalde manier van leven. Waardoor de bezieling, de glans van het leven, naar de achtergrond kan verdwijnen.

We hebben bezieling in ons leven nodig

De bezieling heeft een mens nodig, om zijn passie te volgen. Maar ook om zijn doelen te kunnen bereiken. Hiervoor bezit een mens alles in zich. Persoonlijke kracht, verbonden zijn met zichzelf, zingeving en eigenwaarde.

Dat een mens zijn bezieling soms kwijtraakt, is een logisch gegeven, dat hoort bij het leven. Dan kun je de bezieling weer gaan zien en vinden. Dat een mens niet zonder bezieling kan in zijn leven, is ook een gegeven. Het is dus aan de mens zelf te zorgen, altijd weer terug te komen op zijn eigen bezieling.

De mens kan zoveel meer dan die zelf weet

In de mens zit ook een oerkracht, die kracht stelt een mens in staat altijd weer op te staan en als het moet, te vechten voor zijn leven. Dat noemen we persoonlijke kracht. Je kunt het ook zelfliefde noemen. Deze moet wel worden gestimuleerd worden in onze jeugd, anders neemt de angst onze kracht over. En leven vanuit de angst, is het gemis aan onbevreedsheid.

Met jezelf verbonden blijven

De mens zal ook met zichzelf in verbinding moeten blijven. Zichzelf steeds beter moeten leren kennen en naar zichzelf moeten leren luisteren. Zodat die zijn eigen behoeftes kent en daar voor leeft. Ontbreekt de verbinding met zichzelf, leven we op een automatische piloot die ons weghaalt bij de bezieling van het leven. En kunnen we ons niet verbinden met een ander.

Het leven moet een zingeving hebben

Naast persoonlijke kracht en verbonden zijn met jezelf, moet het leven zingeving hebben. Zonder zin in het leven, zonder doel zal een mens zijn onbevangenheid kwijtraken en steeds meer en meer in zichzelf geraken en zichzelf kwijtraken. Dan is er geen reden elke dag op te staan en de nieuwe dag te omarmen.

Eigenwaarde geeft bezieling

En ook van essentieel belang voor een bezielend leven, is eigenwaarde. Leven zonder jezelf iets waard te vinden, geef je jezelf weg. Weg in een relatie, je geeft de ander alle macht. Weg in je werk, je werkt niet om van het werk te genieten. Maar je werkt voor je baas, hopende dat die blij met je is en dat geldt ook voor de relatie. Als je partner maar blij met je is. Dan ontbreekt eigenwaarde en missen we onbevreedsheid. Je geniet niet van de reis die het leven je geeft.

Hebben we nog wel bezieling

De tegenwoordige mens raakt meer en meer de bezieling van het leven niet meer aan. Waardoor de mens zingeving mist, eigenwaarde niet ziet. Maar ook niet werkt aan zijn persoonlijke kracht en dus ook niet in verbinding staat met zichzelf. De gevolgen zijn helaas zichtbaar.

Werk samen met een medium of paragnost van Paragnostenchat aan jouw bezieling, zodat je het leven onbevreesd en onbevangen weer tegemoet kunt treden. Dat verdient ieder mens. En de enige die je dit kunt geven, ben jijzelf.
 


Datum: 02-04-'24

Terug naar overzicht